Kellemes délutáni időtöltés!

     Jóslás kávézaccból

Ezt a jóslást egy erdélyi „boszorkánytól” tanultam.  Azt mesélték róla, hogy az elkóborolt tehenet is meglátta a kávézaccban. A  XVI-XVII században volt nagyon divatos ez a jövendölési forma a tenyérjóslás mellett.

Törökös kávé főzése: egy hosszú nyelű edényben személyenként egy kávéscsésze vizet forralsz, és egy-egy csapott evőkanál őrölt kávét teszel a vízbe. Ilyenkor érdemes édesíteni, kavargatás közben. Vigyázni kell, nagyon könnyen kifut! Majd fehér csészébe töltöd, úgy, hogy zacc is jusson a csészébe.

  Miközben lassan szürcsölgeted, a barátnőddel megbeszéled a világ folyását, és azt a problémát is, ami foglalkoztat, vagy a kérdést, amire választ szeretnél kapni. Eközben a zacc leül a csésze aljára, majd egy kistányérra ráborítod. Kis várakozás után a csészét visszafordítod, és az oldalára, valamint az aljára tapadt kávézacc mintázatból lehet jósolni.

A lényeg, hogy el tudd engedni a képzeletedet, és mondd ki, ami el
őször az eszedbe jut. Vannak akik szimbólumokkal dolgoznak, én ezt annyira nem kedvelem, mivel mint a képes jóslások pl. az álomfejtés sem értelmezhető egy, mindenkire igaz szótár alapján.

 

 

 

0.071 mp